Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 199,00 zł.
 

CoffeeLove Opinie z ekomi-pl.com

Okazje dnia w CoffeeLove
Hario Drip Scale Waga dla home-baristy
Hario Drip Scale Waga dla home-baristy
248,90 zł 188,90 zł
szt.
Urnex Grindz Granulat do czyszczenia młynka 430g
Urnex Grindz Granulat do czyszczenia młynka 430g
168,90 zł 119,90 zł
szt.
Fellow Ode Brew Grinder automatyczny zaawansowany młynek do kawy
Fellow Ode Brew Grinder automatyczny zaawansowany młynek do kawy
1 628,90 zł 1 388,90 zł
szt.

Father's Coffee Colombia Finca La Cristalina natural filtr 300g kawa ziarnista Speciality do dripa

Cena: 74,90 zł 74.90
ilość szt.
Zyskujesz 74 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Father's Coffee Roastery Colombia Finca La Cristalina 300g kawa ziarnista do przelewu

Kawa Speciality z nutami cukierków Skittles

Kawa Speciality z nutami cydru

Kawa Speciality z nutami zielonego jabłka

 
 

Szczegóły

Palarnia Czechy
Pochodzenie Kolumbia
Rodzaj palenia przelew
Stopień palenia jasny
Skład kawy Arabika 100%
Proces natural
Region Chinchina
Odmiana Caturra
Wysokość upraw 1500 m n.p.m.
Waga 300g
Profil kawy Skittlesy
cydr
zielone jabłko
herbata miętowa
Data palenia 2021/02/15

Opis kawy Colombia Finca La Cristalina

Niezwykle bogata i zróżnicowana w smaku kawa z Kolumbii. Ziarna poddane procesowi naturalnej obróbki zachowały dużo słodyczy, która równoważy jabłkowe nuty. Na finiszu zaskakująca herbata miętowa z miodem. Cudo!

Luis Jose Valdes, obecny właściciel farmy Finca La Cristalina wykupił ją z rąk rodziny w 1999 roku. Wcześniej farma należała do jego ojca i wujków, będąc rodzinną firmą przez trzy pokolenia.
To duża farma - na powierzchni 21 hektarów rośnie około 142 tysięcy drzewek odmiany Caturra, Castilo, Kolumbia i Pink Bourbon.
Luis niedawno zaczął eksperymentować z kawami różnymi wariacjami obróbki naturalnej. Aby upewnić się, że zawartość cukru jest wystarczająco wysoka dla naturalnie przetworzonych kaw, używa refraktometru Brix.
Kawa w tej paczce to Caturra, która została umyta i zanurzona w zbiorniku z wodą w celu uporządkowania mętów (niedojrzałych wiśni). Następnie owoce ze skórką poddawano fermentacji w zbiorniku przez 12-15 godzin. Suszenie odbywało się na łożach afrykańskich przez 30-35 dni przy regularnym przewracaniu i kontrolowanej temperaturze 40°C.
W efekcie mamy cudownie słodką i "jabłkową" kawę, która wyróżnia się bogatym smakiem nawet na tle innych, bardzo owocowych kaw.

Kawę Father's Colombia Finca La Cristalina polecamy do:

  • Chemexa
  • dripa
  • AeroPressa
  • ekspresów przelewowych

Cechy produktu

Producent Father's Coffee Roastery
Producent (kraj) -
Rodzaj kawy Ziarnista
Arabica / Robusta 100% Arabica
Jakość kawy -
Single Origin / Blend -
Pochodzenie ziaren Kolumbia
Odmiana botaniczna Caturra
Obróbka sucha / natural
Stopień palenia jasny
Zalecana metoda parzenia Przelew
Waga 300g

Sprawdź też

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium