DAK Brazil Nutcase espresso 250g kawa ziarnista speciality





Opis
DAK Peru Biscotti espresso 250g
Charakterystyka
data palenia |
2023.06.12
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Minas Gerais
|
farma |
Jaguara
|
uprawy |
1050 m n.p.m.
|
proces |
extended fermentation natural
|
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis
Kolejna kremowa, owocowo-orzechowa kawa z Brazylii! Naturalne catuaí o przedłużonej fermentacji z farmy Jaguara w Minas Gerais. W smaku nuty owoców tropikalnych, masła orzechowego i mlecznej czekolady.
Farma Jaguara powstała z pomysłu trójki przyjaciół (Antonio Wander, Rubem Carlos i Rubem Murilo), którzy posadzili pierwsze kawowce w 2001 roku w regionie Campo das Vertentes. Nazwa farmy pochodzi od ważnej społeczności Quilombola otaczającej farmę, zwanej Jaguara. Gospodarstwo należy teraz do Andre Luiza Garcii, jego żony Natalii Moreiry i ich syna Benicio Garcii. Andre i Natalia, którzy kupili farmę od poprzednich właścicieli, wspólnie ją rozwijają, wspierając się nawzajem swoimi mocnymi stronami w różnych obszarach produkcji kawy.
Kawa dostępna jest również w opakowaniu 1kg.
Polecane metody zaparzenia kawy DAK Brazil Nutcase
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/06 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | DAK Coffee Roasters |
Pochodzenie ziaren | Brazylia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | sucha / natural |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.