Coffee Plant Kolumbia Finca Los Robles espresso 1kg kawa ziarnista speciality





Opis
Coffee Plant Kolumbia Finca Los Robles espresso 1kg
Charakterystyka kawy
data palenia | 2023.06.26 |
palarnia | Coffee Plant |
pochodzenie | Kolumbia |
region | Huila |
producent | Finca Los Robles |
uprawy | 1600 |
odmiana | Castillo, Caturra, Colombia |
proces | washed |
typ palenia | espresso ekspres / kawiarka |
palenie | średnie |
profil sensoryczny |
czereśnia czekolada |
Opis kawy
Finca Los Robles to należąca do Alfredo Sancheza 5-hektarowa farma, położona na wysokości ponad 1600 m n.p.m. Na swojej plantacji Alfredo uprawia odmiany botaniczne arabiki takie jak Colombia, Caturra, czy Castillo i poddaje je obróbce mytej. Kawa jest bardzo słodka i ma winno-owocowy charakter, z gładkim i wysokim body. Świetna jako nieoczywista propozycja dla wymagających kubków smakowych. Choć zdecydowanie polecamy ją bez dodatku mleka, to wielbiciele białej pianki także powinni być zadowoleni.
Kawa urzeka czereśniowo-czekoladową słodyczą i w brakiem kwasowości. Jeśli unikasz kaw z wyraźną kwasowością i ziaren o nutach owocowych, ta kawa zaskoczy Cię owocowym profilem, jednak bez kwasowości. Posmak słodkiej i dojrzałej czereśni utrzymuje się długo po wypiciu kawy.
Polecane metody zaparzenia kawy Coffee Plant Kolumbia Finca Los Robles
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/06 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | Coffee Plant |
Pochodzenie ziaren | Kolumbia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | mokra / washed |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.