Coffee Plant Flow Brownie filtr 250 g kawa ziarnista
Cena regularna:
towar niedostępny
data palenia
2025.04.03 |
palarnia
Coffee Plant |
pochodzenie
Brazylia |
region
-
|
uprawy
-
|
producent
-
|
stacja obróbki
-
|
odmiana
mix
|
proces
natural |
typ palenia
metody alternatywne / przelewowe |
palenie
jasne |
profil sensoryczny
czekolada kakao orzechy |
ocena SCA
-
|
Kawa ziarnista speciality Brownie 250 g wypalona w polskiej palarni Coffee Plant
Dobra kawa jest na wyciągnięcie ręki! Poczuj flow z najnowszą kolekcją kaw specialty z palarni Coffee Plant, dostępną w czterech wariantach smakowych. FLOW doskonale sprawdzi się w ekspresie przelewowym, w domu czy w biurze, ale pozostawia także miejsce na własną recepturę w użyciem dripa, Chemexa lub AeroPressa. Wybierz swoją ulubioną i daj się porwać FLOW!
Najlepsza kawa to ta, która Tobie smakuje najbardziej! Z FLOW chwila z kubkiem kawy w domu czy w pracy, nabiera konkretnego smaku.
Flow Brownie to klasyczna kawa pozbawiona kwasowości, która łączy w sobie nuty czekolady i orzechów. Cały sekret smaku polega na odpowiednim doborze ziaren i ich sprofilowaniu. Polska palarnia kaw speciality zrobiła to po mistrzowsku!
Jakie flow ma Brownie?Ta kawa oferuje całe dobro, które wyciągnęła z ziemi, powietrza i serca plantatora. W Coffee Plant dołożyli do tego swoją cegiełkę w postaci doboru ziaren i doboru odpopwiedniego profilu palenia. Blend idealny na codzień.
Tym sposobem otrzymaliśmy kawę o klasycznym, czekoladowym flow z nutami czekolady, orzechów i o wysokiej słodyczy.
Jak zaparzyć by poczuć flow?FLOW Brownie najprościej zaparzysz w ekspresie przelewowym – nieważne, czy to Moccamaster czy Melitta – kawa z nich będzie równie smaczna! Stosuj proporcję 6 g kawy na 100 ml niskozmineralizowanej wody i daj się ponieść flow.
Jest tu również miejsce na pełny profesjonalizm, własną recepturę i drobne niuanse! Efekt będzie równie doskonały z AeroPressa, Chemexa czy dripa – go with the FLOW!
Kawa dostępna również w opakowaniu 800g.
Pełny charakter tej kawy zdecydowanie najlepiej wydobędziesz przygotowując ją alternatywnymi metodami, jak dripper (np. V60, Origami, Kalita, Clever), Chemex, AeroPress lub french press.
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
proporcje:
6.5g kawy
100g wody
temperatura:
93-96°C
mielenie:
średnio-grube
czas parzenia:
2:30 - 3:00 min
- doza - 18 g
- mielenie (Comandante) - 23 kliki
- woda - 300 ml, 96°C
- preinfuzja - 60 ml / 40 sekund
- czas parzenia - 2.30 - 3.00 minuty
- doza - 17 g
- mielenie (Comandante) - 27 - 30 klików
- woda - 200 ml, 90-93°C
- czas parzenia - 1.30 - 2.00 minuty
- Przepłucz papierowy filtr wodą przed wsypaniem kawy
- Zalewaj kawę na 3-5 razy, równymi ilościami wody (np. 5×60g) w równych odstępach czasu.
- Nie pozwól kawie w filtrze zupełnie wyschnąć pomiędzy kolejnymi zalaniami.
- Jeśli kawa ma nieco gorzki smak, spróbuj zmielić ją nieco drobniej.
- Jeśli pojawia się zbyt duża kwasowość, zmiel nico drobniej.
- Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Szczegóły
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)


59,90 zł
Cena regularna:
69,90 zł

22,90 zł
Cena regularna:
29,90 zł

39,90 zł
Cena regularna:
56,90 zł

159,90 zł

154,89 zł
Cena regularna:
179,90 zł

22,90 zł
Cena regularna:
29,90 zł
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!