Coffee Plant Etiopia Oromia 5,5 g x 10 szt kapsułki speciality
Cena regularna:
towar niedostępny
data palenia
2024.10.18 |
palarnia
Coffee Plant |
pochodzenie
Etiopia |
region
Guji
|
uprawy
1500 - 2200 m n.p.m.
|
producent
-
|
plantacja
Oromia
|
odmiana
Jarc |
proces
natural |
typ palenia
kapsułkakompatybilna z Nespresso® |
palenie
średnie |
profil sensoryczny
brzoskwinia czerwona porzeczka |
ocena SCA
-
|
Coffee Plant Etiopia Oromia kapsułki 5,5 g x 10 szt
Espresso to mocna, intensywna kawa, zwłaszcza gdy kwasowość użytego ziarna jest wysoka. Etopia Oromia, obrabiana w typie Natural, doskonale łączy gęstość espresso z delikatnym profilem regionu Guji. Zamiast intensywnej kwasowości otrzymujemy kawę o intensywnym aromacie brzoskwini i porzeczek. Nie traci przy tym swojej gęstości, a miodowy posmak nadaje jej wyjątkowego charakteru. To idealnie zbalansowane i kompleksowe espresso.
Orzeźwienie (nie)oczywiste
Jak często nie docenia się tego połączenia! Delikatność mytych ziaren z Etiopii jest tak powszechna, że obróbka Natural wydaje się je smakowo brudzić i zbytnio zagęszczać. Jednak w przypadku Etiopii Oromia jest zupełnie inaczej. To naturalna Etiopia, której profil porzeczkowy nie ustępuje delikatności innym ziarnom z tego regionu. Silny aromat brzoskwiniowy przywołuje na myśl najlepsze jakościowo kawy etiopskie. Obróbka podkreśliła jej intensywny, gęsty profil – miodowy. Słodycz, która jest kwiatowo orzeźwiająca, przypomina prawdziwy miód, a jej intensywność jest wzmocniona przez profil palenia. To espresso jest na tyle gęste, że można doświadczyć delikatności ziarna, nie tracąc jednocześnie efektu espresso. Całość jest doskonale zbalansowana.
Etiopia naturalnie
Kawa z obróbki naturalnej często ma intensywne, owocowe nuty. Proces ten sprzyja powstawaniu słodkich, złożonych aromatów, takich jak jagody, truskawki czy morele, a także może dodać nuty fermentacyjne. To idealnie wpisuje się w profil smakowy kaw z Etiopii, które obfitują w tego typu cechy. Mimo że kawa z obróbki naturalnej może mieć złożone smaki, dobrze przeprowadzony proces suszenia i obróbki zapewnia, że aromaty są czyste i wyraźne.
Oromia
Oromia obejmuje różnorodne tereny, w tym górzyste obszary położone na wysokości od 1500 do 2200 metrów nad poziomem morza. Wyższe położenie sprzyja powolnemu dojrzewaniu owoców kawowca, co prowadzi do intensyfikacji smaku i złożoności aromatów. Region ten dysponuje idealnym klimatem do uprawy kawy – ciepłe dni i chłodne noce oraz obfite opady deszczu. Te warunki przyczyniają się do uzyskania wysokiej jakości ziaren o unikalnym profilu smakowym.
Kapsułki w 100% kompostowalne w domowych warunkach, kompatybilne wyłącznie z ekspresami systemu Nespresso®.
Całkowity rozkład kapsułki następuje w ciągu 26 tygodni w warunkach domowego kompostu, w temperaturze otoczenia*.
To oznacza, że kapsułka jest w 100% kompostowalna – proces jej rozkładu rozpoczyna się w Twoim koszu na odpady BIO lub w przydomowym kompostowniku. Następnie, nawet jeśli trafi do sortowni odpadów, rozłoży się całkowicie, nie pozostawiając po sobie żadnych śladów ani resztek.
Szczegóły
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!
49,99 zł
Cena regularna:
62,90 zł
21,90 zł
Cena regularna:
29,90 zł
899,93 zł
Cena regularna:
1 249,90 zł
134,90 zł
Cena regularna:
149,90 zł
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.