Coffee Plant Burundi Kibingo espresso 250g kawa ziarnista do ekspresu i kawiarki
towar niedostępny






Opis
Coffee Plant Burundi Kibingo espresso 250g
Charakterystyka
data palenia |
2023.02.23
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Kayanza
|
uprawy |
1700-1900 m n. p. m.
|
odmiana |
Red Bourbon
|
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
czerwone owoce karmel miód mleczna czekolada |
ocena w cuppingu |
86 pkt SCA
|
Opis kawy Coffee Plant Burundi Kibingo espresso
Z okazji 4. urodzin palarnia Coffee Plant przygotowała również kawę do ekspresów ciśnieniowych, automatycznych i kawiarek. To będzie również kawa miesiąca w CoffeeLove!
W smaku espresso dominuje miodowo-karmelowa słodycz z delikatną owocową kwasowością. Całość jest słodka, gładka i zbalansowana. Idealnie sprawdzi się również do kaw z mlekiem takich jak flat white lub cappuccino.
Świętuj z nami 4. urodziny CoffeePlant z kawą Burundi Kibingo!
Kawa w Burundi jest produkowana wyłącznie przez drobnych rolników. Dzięki ciągłej edukacji, plantatorzy z roku na rok osiągają coraz wyższą jakość ziaren. W regionie Kayanza kultywuje się przede wszystkim odmianę arabiki Red Bourbon. Rolnicy, z okolicznych 18 wzgórz, dostarczają ręcznie zbierane wiśnie do myjni Kibingo. Tam poddawane są dokładnej selekcji oraz obróbce naturalnej, która trwa od 3 do 4 tygodni.
Jak smakuje Burundi Kibingo?
Burundi Kibingo Espresso pachnie dojrzałymi, czerwonymi owocami i czekoladą. Ponadto w smaku znajdziesz także delikatne nuty miodu i karmelu. Całość jest bardzo słodka, z wysokim body, z owocową kwasowością w tle.
Szukasz wysokiej słodyczy? Burundi Kibingo to kawa dla Ciebie!
Idealnie sprawdzi się zarówno do espresso, jak i do kaw mlecznych takich jak flat white, cappuccino czy latte.
Polecane metody zaparzenia kawy Coffee Plant Burundi Kibingo
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2023/02 |
Producent | Coffee Plant |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Rwanda |
Region | Kayanza |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.