Coffee Hunter Peru gr1 eco omniroast 250g kawa ziarnista
towar niedostępny






Opis
Coffee Hunter Peru gr1 eco 250g kawa ziarnista
data palenia |
2023.09.07
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Cajamarca
|
uprawy |
1750 - 1850 m n.p.m.
|
odmiana |
Mundo Novo Catuai
|
proces | |
typ palenia | omniroast ekspres przelew |
palenie | |
profil sensoryczny |
mleczna czekolada karmel orzechy czerwone owoce |
ocena |
-
|
Kawa o bardzo niskiej kwasowości i pełnym body. Charakterystyczne dla kaw z tego regionu są nuty czekolady, karmelu z wyczuwalną, delikatną słodyczą czerwonych owoców. Kawa ziarnista, ekologiczna.
Jest to kawa organiczna z unijnym certyfikatem EKO oraz certyfikatem BIO. Certyfikat EKO gwarantuje, że produkt na wszystkich etapach spełnia rygorystyczne zasady hodowli oraz przetwórstwa ekologicznego. W uprawach tych kaw nie stosuje się pestycydów oraz innych chemicznych środków ochrony roślin. Do palarni sprowadzamy wyłącznie ziarno najwyższej jakości, przebadane, o odpowiedniej wilgotności co potwierdzamy własnymi testami przy każdej dostawie.
Dzięki temu masz pewność, że kupujesz produkt czysty i zdrowy. Kawy z palarni Coffee Hunter poddawane są regularnym, okresowym badaniom. Są to zarówno badania mikrobiologiczne jak i na zawartość Ochratoksyny A.
Wszystkie kawy są pakowane w specjalne opakowania wyposażone w wentyl do odgazowywania ziarna. Torebki posiadają również łatwe otwarcie oraz strunę do ponownego zamknięcia. Dzięki temu kawa utrzymuje świeżość długo po otwarciu torebki.
Kawa dostępna również w opakowaniu 1kg.
Polecane metody zaparzenia tej kawy
Pełny charakter tej kawy zdecydowanie najlepiej wydobędziesz przygotowując ją przy pomocy klasycznych metod jak ekspres ciśnieniowy czy kawiarka.
Jeśli lubisz klasyczny smak kawy, sprawdzi się ona również w metodach przelewowych (ekspres przelewowy, drippery, AeroPress), w prasce (french press) czy w tradycyjnej metodzie zaparzenia w kubku.
ekspres
kolbowy
ekspres
automatyczny
kawiarka
metody
przelewowe
Jeśli używasz ekspresu kolbowego spróbuj nasze polecanej metody, którą łatwo zmodyfikujesz w zależności od Twoich preferencji smakowych:
- doza - 18g kawy dająca 38-40g naparu
- czas parzenia - 26 - 30 sekund
Jeśli lubisz w kawie więcej aromatów i smaków owocowych, zmiel kawę nieco drobniej i użyj większej dozy.
W ekspresach automatycznych ustawiając mielenie na drobniejsze niż ustawienie fabryczne uzyskasz pełniejszy smak. Jeśli kawa zacznie mieć zbyt kwaskawy charakter, cofnij mielenie na odrobinę grubsze - to najczęściej jest "złoty środek" na pełny i głęboki smak kawy.
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/09 |
Zalecana metoda parzenia | omniroast - dowolna metoda |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | Coffee Hunter |
Pochodzenie ziaren | Peru |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | mokra / washed |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.