CoffeeLove
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu

Coffee Hunter Peru GR1. eco 1 kg kawa ziarnista

Ocena:
4 Oceny: 4 4
Cena: 124,90 zł

Cena regularna:

124.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 62 pkt [?]

towar niedostępny

Producent: Coffee Hunter

kawy z nutami ciemnej czekolady

kawy z nutami czerwonych owoców

kawy z nutami karmelu


data palenia
2024.08.14
palarnia
Coffee Hunter
pochodzenie
Peru
region
Cajamarca
uprawy
1750 - 1850 m n.p.m.
producent
-
plantacja
Certyfikowane Gospodarstwa
gatunek / skład
100% Arabika
odmiana
Mundo Novo, Catuai
proces
washed
typ palenia
omniroast - 
przelew
espressokawiarka
palenie
średnie +
profil sensoryczny
mleczna czekolada
karmel
orzechy
czerwone owoce
ocena SCA
-

Kawa ziarnista z Peru 1 kg wypalona w polskiej palarni Coffee Hunter

Kawa o bardzo niskiej kwasowości i pełnym body. Charakterystyczne dla kaw z tego regionu są nuty czekolady, karmelu z wyczuwalną, delikatną słodyczą czerwonych owoców. Kawa ziarnista, ekologiczna.

Jest to kawa organiczna z unijnym certyfikatem EKO oraz certyfikatem BIO. Certyfikat EKO gwarantuje, że produkt na wszystkich etapach spełnia rygorystyczne zasady hodowli oraz przetwórstwa ekologicznego. W uprawach tych kaw nie stosuje się pestycydów oraz innych chemicznych środków ochrony roślin. Do palarni sprowadzamy wyłącznie ziarno najwyższej jakości, przebadane, o odpowiedniej wilgotności co potwierdzamy własnymi testami przy każdej dostawie.

Dzięki temu masz pewność, że kupujesz produkt czysty i zdrowy. Kawy z palarni Coffee Hunter poddawane są regularnym, okresowym badaniom. Są to zarówno badania mikrobiologiczne jak i na zawartość Ochratoksyny A.

Wszystkie kawy są pakowane w specjalne opakowania wyposażone w wentyl do odgazowywania ziarna. Torebki posiadają również łatwe otwarcie oraz strunę do ponownego zamknięcia. Dzięki temu kawa utrzymuje świeżość długo po otwarciu torebki.

Polecane metody zaparzenia tej kawy

Pełny charakter tej kawy zdecydowanie najlepiej wydobędziesz przygotowując ją przy pomocy klasycznych metod jak ekspres ciśnieniowy czy kawiarka.
Jeśli lubisz klasyczny smak kawy, sprawdzi się ona doskonale również w metodach przelewowych (ekspres przelewowy, drippery, AeroPress), w prasce (french press) czy w tradycyjnej metodzie zaparzenia w kubku.

ekspres kolbowy

ekspres
kolbowy

ekspres automatyczny ciśnieniowy

ekspres
automatyczny

kawiarka

kawiarka

kawa do ekspresu przelewowego

metody
przelewowe

 

Jak przygotować tę kawę w ekspresie

Jeśli używasz ekspresu kolbowego spróbuj nasze polecanej metody, którą łatwo zmodyfikujesz w zależności od Twoich preferencji smakowych:

  • doza - 18g kawy dająca 38-40g naparu
  • czas parzenia - 26-30 sekund

Jeśli lubisz w kawie więcej aromatów i smaków owocowych, zmiel kawę nieco drobniej i użyj większej dozy.

W ekspresach automatycznych ustawiając mielenie na drobniejsze niż ustawienie fabryczne uzyskasz pełniejszy smak. Jeśli kawa zacznie mieć zbyt kwaskawy charakter, cofnij mielenie na odrobinę grubsze - to najczęściej jest "złoty środek" na pełny i głęboki smak kawy.

Jak przygotować tę kawę w kawiarce

Potrzebujesz dobrej kawy, zmielonej dużo drobniej niż do przelewu, ale grubiej niż do ekspresów ciśnieniowych.

Ilość kawy dopasuj do Twojej kawiarki - tyle, ile zmieści się w koszyczku.

  • wlej wodę do dolnego zbiorniczka nie przekraczając poziomu zaworu 
  • wsyp zmieloną kawę do koszyczka - powinna sięgać jego krawędzi, nie ubijaj kawy
  • koszyczek z kawą włóż do dolnej części kawiarki, w której jest już woda
  • oczyść krawędzie kawiarki a następnie do dolnej części kawiarki przykręć górną
  • ustaw kawiarkę na palniku, wybierz średnią lub małą moc
  • po około 5 minutach usłyszysz charakterystyczne bulgotanie - sygnał, że kawa jest gotowa
  • zdejmij kawiarkę jak najszybciej z palnika i przelej napar do filiżanek
  • kawa pozostawiona w gorącej kawiarce wciąż będzie podlegała procesowi parzenia - nabierze nieprzyjemnej goryczy

Kawa przygotowana tą metodą jest przyjemnie esencjonalna. Możesz dolać do niej ciepłą wodę jeśli lubisz mniej intensywny smak - tak uzyskasz americano
Dodaj do kawy spienione mleko żeby wypić cappuccino.

 


Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia

Jak prawidłowo zmielić kawę

Szczegóły Szczegóły

Data palenia (miesiąc) 2024/08
Zalecana metoda parzenia ekspres, kawiarka, french press
Stopień palenia średni do średni +
profil kawy czekoladowo-owocowy
Waga 1 kg
Producent Coffee Hunter
Pochodzenie ziaren Peru
Arabica / Robusta 100% Arabica
Proces mokra / washed
Szczegóły

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
Opinie o produkcie (0)
 Product reviews

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

 Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i
                    negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Czy produkt spełnił Twoje oczekiwania?
 Zamknij okno
Coffee Hunter Peru GR1. eco 1 kg kawa ziarnista
4
Przykro nam, że produkt nie spełnił Twoich oczekiwań.
Pamiętaj, że zawsze masz 14 dni na zwrot.
Najczęściej kupowane
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium