Coffee Hunter Dominikana Barahona AA omniroast 1kg kawa ziarnista





Opis
Coffee Hunter Dominikana Barahona AA omniroast 1kg kawa ziarnista
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.08.08
|
palarnia | |
pochodzenie |
Dominikana
|
region |
Barahona
|
uprawy |
800 - 1500 m n.p.m.
|
plantacja |
Blend
|
skład |
Arabika 100%
|
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
kakao karmel orzechy słodkie przyprawy |
ocena |
-
|
Opis
Kawa Dominikana Barahona AA uprawiana jest w paśmie górskim Ocoa, które ciągnie się ze wschodu na zachód Dominkany. Uprawy znajdują się w cieniu drzew na wysokościach od 800 do 1500 m. n.p.m. w naturalnym środowisku. Jest to najwyżej cenione ziarno z tego regionu. Charakterystyczne są tu nuty czekolady, miodu, prażonych migdałów oraz tytoniu i słodkich przypraw co powoduje, że jest to rodzaj ziarna idealnie nadający się do klasycznego espresso. Kawa palona z myślą o ciśnieniowych metodach parzenia takich jak ekspres automatyczny, kolbowy czy kawiarka.
Kawa dostępna także w opakowaniu 250g.
Polecane metody zaparzenia kawy Coffee Hunter Dominikana Barahona AA

ekspres kolbowy

ekspres automatyczny

ekspres przelewowy

kawiarka

French press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/08 |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | Coffee Hunter |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | mokra / washed |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.