Coffee Collective Kenya Kieni filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych
towar niedostępny






Opis
Coffee Collective Kenya Kieni filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.01.09
|
najlepsza przed |
2023.04.09
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Nyeri
|
producent |
Josphat Muriuki
|
uprawy |
1881 m n.p.m.
|
odmiana | SL28 SL34 Ruiru 11 Batian |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena |
brak danych
|
Opis
Soczysta kwasowość i intensywna słodycz. Wyraźna i zdecydowana w smaku kawa, jednocześnie orzeźwiająca, ze złożonymi aromatami czarnej porzeczki, mali i jeżyny.
Kieni to suchy młyn zbudowany przez spółdzielnię 1000 drobnych rolników i zarządzany przez Josphata Kariuki. To młyn, z którym Coffee Collective współpracuje od 2010 roku.
To bez wątpienia jedna z najlepszych kaw tego sezonu z Kenii. Ma wyjątkową kwasowość i intensywny, owocowy aromat.
Polecane metody zaparzenia kawy Coffee Collective Kenya Kieni
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2023/01 |
Producent | Coffee Collective |
Producent (kraj) | Skandynawia |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kenia |
Region | Nyeri |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.