Coffee Collective Colombia Enciso filtr 250g kawa ziarnista speciality do przelewu





Opis
Coffee Collective Colombia Enciso filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.04.06
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent |
Enciso family
|
farma |
Lusitania, La Isla and Villa Sofia
|
region |
Tolima
|
wysokość upraw |
1700
|
odmiana | Colombia |
proces | washed |
typ palenia | |
stopień palenia | |
profil sensoryczny | |
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis kawy
Zrównoważona i czysta kawa do metod przelewowych o złożonym owocowym charakterze i średniej kwasowości. Spodziewaj się delikatnych nut kakao, miodu i moreli.
W górzystym terenie przyroda przypomina uprawę i żyzne lasy deszczowe. Obfitość roślin i drzew pokrywa strome i pagórkowate tereny.
Edith Enciso, Wilson Rodriguez i ich syn Wilson Eduardo dzielą pasję do kunsztu uprawy wysokiej jakości kawy. Każdy z nich prowadzi własne pole na swoim 14-hektarowym terenie. Uprawiają głównie Columbię i Caturrę.
Kawa jest zbierana ręcznie i przetwarzana na terenie farmy. To w pełni umyta kawa, suszona na parabolicznych łożach - podniesionych stołach, które aby chronić ziarna przed deszczem i bezpośrednią ekspozycją na słońce są zadaszone. Ta metoda pozwala na skuteczne wysuszenie kawy, która schnie nawet do 30 dni, dając nam czysty i delikatny kubek.
Polecane metody zaparzenia kawy Coffee Collective Colombia Enciso
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/04 |
Producent | Coffee Collective |
Producent (kraj) | Skandynawia |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kolumbia |
Region | Tolima |
Odmiana botaniczna | Colombia |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |