Coffee Collective Brazylia Daterra espresso 1kg kawa ziarnista speciality do ekspresu ciśnieniowego
towar niedostępny






Opis
Coffee Collective Brazylia Daterra espresso 1kg
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.03.07
|
najlepsza przed |
2023.06.07
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Cerrado
|
producent |
Luis N. Pascoal
|
odmiana |
Bourbon, |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
charakter kawy |
kremowa
z wyraźnym body średnia kwasowość czekoladowy posmak |
profil |
|
ocena |
brak danych
|
Opis
Kremowe espresso o pełnym body i średniej kwasowości, z utrzymującym się czekoladowym wykończeniem. Ta poddana obróbce honey (pulped natural) kawa przynosi relaksujący charakter i nuty karmelu, ciemnej czekolady oraz pekanu.
Daterra, pierwotnie kupiona do konkursu w 2005 roku, od samego początku stała się podstawowym składnikiem menu espresso znakomitej palarni Coffee Collective. Inspirujące jest obserwowanie, jak Daterra, działająca na dużą skalę farma, koncentruje się na jakości kawy i zrównoważonym rozwoju każdego roku. Podejmowane działania sprawiły, że jako jedyna farma na świecie dostała certyfikat B-Corp.
Mająca średnią kwasowość i pełne body, dająca również kremowym odczucie w ustach, Daterra doskonale łączy się z mlekiem i jest idealną bazą dla flat-wite, cappuccino, czy latte. Ale też sama w sobie daje czyste i doskonale zbalansowane espresso. Pokochają je zarówno osoby lubiące klasyczne smaki, choć w tym wypadku będzie to jakość wręcz niecodzienna, jak też ci, którzy szukają w espresso niecodziennych akcentów i zachwycają się smakiem kawy niecodziennej, niebagatelnej i nieoczywistej.
Daterra to duża farma zlokalizowana w Cerrado, w Brazylii. Ich głównym celem jest zrównoważony rozwój i jakość, z podejściem eksperymentalnym. Właścicielem tej farmy jest Luis N. Pascoal, który sam nim zarządza. Gospodarstwo jest jego własnością od ponad 30 lat.
Polecane metody zaparzenia kawy Coffee Collective Brazylia Daterra

ekspres kolbowy

ekspres automatyczny

ekspres przelewowy

kawiarka

French press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/03 |
Producent | Coffee Collective |
Producent (kraj) | Skandynawia |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Brazylia |
Obróbka | pulped natural / honey |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.