Coffee Collective Bolivia Los Rodriguez filtr 250g kawa ziarnista speciality do przelewu





Opis
Coffee Collective Bolivia Los Rodriguez filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.05.25
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent |
rodzina
Rodriguez |
farma |
Agricafe
|
region |
Caranavi
|
uprawy |
1650
|
odmiana | Caturra |
proces | coco-natural |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
owocowa
winna kwasowość dojrzała słodycz kakao sfermentowane jabłko winogrona papaja nuty kwiatów |
ocena |
brak danych
|
Opis kawy
Wyraźnie owocowa kawa z winną kwasowością i dojrzałą słodyczą. W filiżance znajdziesz nuty kakao, sfermentowanego jabłka, winogron i kwiatów.
Na wyżynach boliwijskich, wysoko w górach znajduje się siedem małych pól kawy. Na tych polach Daniela Rodriguez i jej rodzina uprawiają różne odmiany. Ich kawy są przetwarzane w ich mokrym młynie w Caranavi, którego imponująca konfiguracja i najnowocześniejszych maszyn pokazuje poziom ambicji rodziny Rodriguez. Warto wspomnieć, że wkładają masę pracy i energii w rozwój jakości swojej kawy, co idzie w parze z ich otwartością na odkrywanie i eksperymentowanie z nowymi technikami.
Przykryte filtrem UV w spowolnienia procesu suszenia wiśnie są rozłożone na podwyższonych łóżkach. Po kilku dniach zostają przeniesione do dużego, pomarańczowego zbiornika zwanego Coco Dryer. Wiśnie będą powoli i konsekwentnie wysychać, aż przejdą od mocnego, czerwonego odcienia do prawie kakaowego ciemnobrązowego - stąd pochodzi nazwa tego procesu. Ta metoda przetwarzania przynosi ekscytujące, świeże smaki.
Polecane metody zaparzenia kawy Coffee Collective Bolivia Los Rodriguez
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/05 |
Producent | Coffee Collective |
Producent (kraj) | Skandynawia |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Boliwia |
Odmiana botaniczna | Caturra |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |