Casino Mocca Ethiopia Koke Shalaye filtr 200g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych





Opis
Casino Mocca Ethiopia Koke Shalaye filtr 200g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.02.03
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Gedeo, Yirgacheffe
|
producent |
drobni farmerzy
|
stacja obróbki |
Shalaye
|
uprawy |
2000 - 2200 m n.p.m.
|
odmiana | Heirloom |
proces |
natural
|
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena |
brak danych
|
Opis kawy
Miejsce skąd pochodzą te ziarna, Koke kebele (wioska), znajduje się w strefie Gedeo w regionie Yirgacheffe. Działa tu stacja przetwarzania Shalaye, gdzie zgodnie z etiopską tradycją kawa jest powoli suszona cienkimi warstwami na podniesionych afrykańskich łożach. Gdy tylko ziarna osiągną optymalną wilgotność około 12,5%, są transportowane do chłodnego miejsca w celu dalszej obróbki (łuskanie, sortowanie i sortowanie według jakości oraz pakowanie w worki Grainpro na eksport).
Polecane metody zaparzenia kawy Casino Mocca Ethiopia Koke Shalaye
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2023/02 |
Producent | Casino Mocca |
Producent (kraj) | Węgry |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Etiopia |
Region | Yirgacheffe |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 200g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.