Bonanza Rwanda Gitesi omniroast 250g kawa ziarnista speciality do ekspresu kawiarki i metod alternatywnych





Opis
Bonanza Rwanda Gitesi omniroast 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.01.02
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Gitesi, Karongi
|
producent |
Drobni rolnicy
|
uprawy |
-
|
odmiana | Red Bourbon |
proces | washed |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena w cuppingu |
-
|
Opis
Stacja mycia Gitesi, położona w zachodniej prowincji Rwandy, jest domem dla jednej z najbardziej spójnych i klarownych kaw tego wspaniałego pochodzenia. Unikalny profil smakowy, który może pochodzić z tych kaw, zdumiewa każdego roku.
Myjnia wspomaga również lokalną społeczność, oferując dogłębne szkolenie rolników, szkółkę kawy, dystrybucję bydła i sprzętu rolniczego, a także produkcję własnych nawozów.
Profil kawy zapewnia zrównoważoną i owocową filiżankę, która dobrze pasuje do wszystkich rodzajów przygotowania.
Polecane metody zaparzenia kawy Bonanza Rwanda Gitesi
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
ekspres ciśnieniowy
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2023/01 |
Producent | Bonanza Coffee Roasters |
Producent (kraj) | Niemcy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Rwanda |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | omniroast - dowolna metoda |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.