CoffeeLove
Koszyk
Zamknij
Kontynuuj zakupy ZAMAWIAM
suma: 0,00 zł
Ulubione produkty
Lista ulubionych jest pusta.

Wybierz coś dla siebie z naszej aktualnej oferty lub zaloguj się, aby przywrócić dodane produkty do listy z poprzedniej sesji.

Szukaj
Menu
Audun Rwanda Muhondo filtr 250g | CoffeeLove
  • promocja
  • nowość

Audun Rwanda Muhondo filtr 250g kawa ziarnista

Ocena:
0
Cena: 65,01 zł

Cena regularna: 69,90 zł

65.01
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 66,90 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
-7% Zyskujesz 32 pkt [?]

towar niedostępny

Producent: Audun Coffee

kawa speciality z nutami jeżyny

Kawa Speciality z nutami czekolady

kawa speciality z nutami miodu



data palenia
2024.05.14
palarnia
pochodzenie
region
prowincja północna, dystrykt Gakenke
uprawy
1750 - 2200 m n.p.m.
farma
Muhondo CWS
producent
1800 drobnych rolników
odmiana
Bourbon
proces
typ palenia
palenie
profil
sensoryczny
jeżyna
czekolada
miód
pomarańcza
mandarynka
karmel

ocena
86 pkt SCA

Kawa ziarnista speciality Muhondo z Rwandy 250g do metod przelewowych wypalona w polskiej palarni Audun Coffee

Cudowna, słodka kawa z delikatną, nienarzucającą się kwasowością pomarańczy i mandarynki. Przeważa jeżyna, czekolada i miód.

Muhondo CWS to prywatna stacja przetwórstwa kawy zlokalizowana w północnej prowincji Rwandy. Stacja zaczęła w pełni funkcjonować w 2013 r. Stacja myjąca działa na małą skalę, ale wywarła ogromny wpływ na społeczności lokalnej poprzez zatrudnienie młodzieży i kobiet, wkład w dochody rolników i zaangażowanie społeczności poprzez zainicjowane projekty społeczne, takie jak pożyczki dla rolników i zaopatrzenie w czystą wodę.

Muhondo angażuje się w produkcje najwyższej jakości kawy w Rwandzie i wzmacnia pozycję plantatorów kawy, zapewniając im najlepsze praktyki. Potwierdzone jest wsparcie ze strony Centrum Wsparcia Rolników Starbucks w Rwandzie w zakresie agronomii, przetwarzania i wiedzy specjalistycznej dotyczącej jakości naszej działalności. Stacja mycia kawy ściśle współpracuje z 1800 rolnikami, a około 40% rolników to kobiety, a produkcja odbywa się na własnej plantacji składającej się z 30 000 drzew produkujących kawę i wszystkie są starannie zbierane ręcznie. Warunki topograficzne, nadają konkretny profil kawy i jej wyjątkowość.

Polecane metody zaparzenia tej kawy

Pełny charakter tej kawy zdecydowanie najlepiej wydobędziesz przygotowując ją alternatywnymi metodami, jak dripper (np. V60, Origami, Kalita, Clever), Chemex, AeroPress lub french press.

kawa do aeropressa

AeroPress

kawa do dripa

dripper

kawa do Chemexa

Chemex

kawa do ekspresu przelewowego

ekspres przelewowy

kawa do French Pressa

French Press

 

Jak najlepiej przygotować tę kawę

proporcja kawy i wody

proporcje:
6.5g kawy
100g wody

woda

temperatura:
93-96°C

mielenie

mielenie:
średnio-grube

czas parzenia

czas parzenia:
2:15 - 2:30 min

 

Jak przygotować tę kawę w dripperze
  • doza - 18 g
  • mielenie (Comandante) - 23 kliki
  • woda - 300 ml, 96°C
  • preinfuzja - 60 ml / 40 sekund
  • czas parzenia - 2.45 - 3.00 minuty
Zalania do 150/300ml w 0:40 i 1:15, koniec w 1:45. Po każdym warto zamieszać driperem dwa razy.
 
Jak przygotować tę kawę w AeroPressie
  • doza - 17 g
  • mielenie (Comandante) - 27 - 30 klików
  • woda - 200 ml, 90-93°C
  • czas parzenia - 1.30 - 2.00 minuty
Metoda odwrócona: wlej 100 ml wody, wsyp kawę i dolej pozostałe 100 ml. Zamieszaj 5 razy, zakręć i poczekaj do 1:30.
 
Jeszcze lepszy smak Twojej kawy
  • Przepłucz papierowy filtr wodą przed wsypaniem kawy
  • Zalewaj kawę na 3-5 razy, równymi ilościami wody (np. 5×60g) w równych odstępach czasu.
  • Nie pozwól kawie w filtrze zupełnie wyschnąć pomiędzy kolejnymi zalaniami.
  • Jeśli kawa ma nieco gorzki smak, spróbuj zmielić ją nieco drobniej.
  • Jeśli pojawia się zbyt duża kwasowość, zmiel nico drobniej.
  • Pamiętaj, aby używać miękkiej, przefiltrowanej wody!

 


Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia

Jak prawidłowo zmielić kawę

 

Szczegóły Szczegóły

Data palenia (miesiąc) 2024/05
Zalecana metoda parzenia metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne
Stopień palenia jasny
Waga 250g
Producent Audun Coffee
Pochodzenie ziaren Rwanda
Arabica / Robusta 100% Arabica
Proces mokra / washed
Szczegóły

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Opinie o produkcie

Nie ma jeszcze żadnych opinii, bądź pierwszy!

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Czy produkt spełnił Twoje oczekiwania?
Zamknij okno
Audun Rwanda Muhondo filtr 250g kawa ziarnista
0
Przykro nam, że produkt nie spełnił Twoich oczekiwań.
Pamiętaj, że zawsze masz 14 dni na zwrot.
Szablon Shoper Modern 3.0™ od GrowCommerce
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium