Audun Rwanda Gituntu filtr 250g kawa ziarnista speciality
towar niedostępny






Opis
Audun Rwanda Gituntu filtr 250g
Charakterystyka
data palenia |
2023.06.13
|
najlepsza przed |
2023.10.13
|
palarnia | |
pochodzenie | |
farma |
Gituntu
|
stacja obróbki |
Nyagatare
|
region |
Prowincja Zachodnia
|
uprawy |
1800 - 2000 m n.p.m.
|
odmiana | Bourbon |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
charakter |
jasna
jedwabista |
profil |
miód aromaty kwiatów brzoskwinia cytrusy melon |
ocena |
88.00 pkt SCA
|
Opis
Mahembe jest rodzinną firmą, założoną przez Justina Musabyimana w 2010 roku. Justin po ludobójstwie w 1994 w Rwandzie powrócił na rodzime tereny i wybudował swój pierwszy mokry młyn na ziemi, na której kiedyś znajdowała się plantacja kawy jego ojca.
Sam posiada 10 ha ziemi, na której uprawia kawę, ale też skupuje kawę od miejscowych drobnych rolników.
Pomaga w ten sposób lokalnej społeczności i dzięki jego działaniom rolnicy mogą uzyskać godziwą zapłatę za wysokiej jakości ziarna.
Ta kawa to eksplozja słodyczy i owoców, choć nie brakuje w niej też cudownych, kwiatowych aromatów. Ocenione na 88 punków ziarna oczarowują głębokim, złożonym smakiem i czystością naparu.
Polecane metody zaparzenia kawy Audun Rwanda Gituntu
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/06 |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Stopień palenia | jasny |
Producent | Audun Coffee |
Pochodzenie ziaren | Rwanda |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | mokra / washed |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.