Audun Kenya Kithingururu AA espresso 1kg kawa ziarnista speciality do ekspresu i kawiarki





Opis
Audun Kenya Kithingururu AA espresso 1kg
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.03.28
|
najlepsza przed: |
2023.07.28
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Embu
|
odmiana |
SL28, SL34, Ruiru 11,
Batian |
uprawy |
1600 m
n.p.m. |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
winogronowa słodycz
czarne porzeczki fiołki czekolada |
ocena |
86,75 pkt SCA
|
Opis
Kawa z przyjemną winogronową słodyczą oraz aromatami czarnej porzeczki, fiołka i czekolady.
Została przetworzona w Fabryce Kithungururu, która jest częścią Stowarzyszenia Spółdzielczego Kithungururu. Fabryka zlokalizowana jest w hrabstwie Embu w Kenii, na terenie, gdzie występują fantastyczne warunki do uprawy kawy.
Fabryka Kithungururu znajduje się w uprzywilejowanym obszarze do produkcji kawy ze względu na dużą wysokość. Czerwono-wulkaniczne gleby o temperaturze 13-24°C i roczne opady wynoszące 1300 mm przyczyniają się bez wątpienia do doskonałego wzrostu roślin, co wyjaśnia bujną topografię i obfitą produkcję kawy.
Polecane metody zaparzenia kawy Audun Kenya Kithingururu AA
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/03 |
Producent | Audun Coffee |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Kenia |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.