Audun Kenya Kiangoi filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych





Opis
Audun Kenya Kiangoi filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2023.05.04
|
najlepsza przed |
2023.09.04
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent / stacja myjąca |
Kiangoi
|
region |
Kirinyaga
|
uprawy |
1600 - 1800 m n.p.m.
|
odmiana | SL34 SL28 K7 Ruiru 11 |
proces |
washed
|
typ palenia | |
palenie | |
charakter |
intensywny
złożona bogaty smak |
profil |
nie podano
|
ocena |
nie podano
|
Opis
Fabryka Kiangoi jest jednym z trzech mokrych młynów Towarzystwa Spółdzielczego Rungeto w Kirinyaga, w środkowej Kenii. Fabryka posiada certyfikat Fairtrade.
Fabryki w tym stowarzyszeniu zdobyły uznanie i spory rozgłos po likwidacji słynnego stowarzyszenia spółdzielczego Ngiriama, kiedy to Kiangoi, Karimikui i Kii połączyły się, tworząc stowarzyszenie rolników Rungeto.
Rolnicy należący do spółdzielni Rungeto w Kirinyaga mają swoje uprawy na zboczach góry Kenia. Wraz z sąsiednim regionem Nyeri są do obszary znane z intensywnych, złożonych i bogatych w smak kaw.
Polecane metody zaparzenia kawy Audun Kenya Kiangoi
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/05 |
Producent | Audun Coffee |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Kenia |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.