Audun Kenya Kianderi AA 89 pkt SCA filtr 250g kawa ziarnista speciality do przelewu





Opis
Audun Kenya Kianderi AA filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.06.06
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent |
drobni rolnicy
|
region |
Nyeri
|
uprawy |
1600 - 1800
|
odmiana | Batian, Ruiru 11, SL-28, SL-34 |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil |
|
ocena |
89 pkt SCA
|
Opis
Super soczysty i intensywny smak - dżemowa, z nutami czerwonej porzeczki i hibiskusa. Smak uzupełniają akcenty karmelu, lawendy, słodkich ziół oraz czerwonych owoców. Świetna struktura i klarowność.
Jedna z fajniejszych Kenii ostatnich tygodni! 10/10!
Polecane metody zaparzenia kawy Audun Kenya Kianderi AA
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/06 |
Producent | Audun Coffee |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kenia |
Region | Nyeri |
Odmiana botaniczna | SL28 i SL34 |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |