Audun Kenya Kariru filtr 250g kawa ziarnista speciality
towar niedostępny






Opis
Audun Kenya Kiangoi filtr 250g
Charakterystyka
data palenia |
2023.06.06
|
najlepsza przed |
2023.10.06
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent / stacja myjąca |
Baragwi Farmers
Kariru Factory |
region |
Kirinyaga
|
uprawy |
1700 - 1800 m n.p.m.
|
odmiana | SL34 SL28 Batian Ruiru 11 |
proces |
washed
|
typ palenia | |
palenie | |
charakter |
lekka
soczysta |
profil |
|
ocena |
87.5 pkt SCA
|
Opis
Fabryka Kariru działa w ramach Spółdzielni Rolniczej Baragwi (Baragwi Farmers Cooperative Society). Została nazwana na cześć słynnego człowieka, nazywanego „Kariru”, który pochodził z tego obszaru. Została oddana do przetwórstwa kawy w 1986 roku. Znajduje się po zachodniej stronie dystryktu Kirinyaga w południowej części słynnej góry Kenii.
Obróbka
W Kariru wszystkie ziarna są myte świeżą wodą rzeczną i suszone na słońcu na podwyższonych grządkach
Inicjatywy na rzecz ochrony środowiska / zrównoważonego rozwoju
Ta sama woda jest używana do zdejmowania pulpy wielokrotnie w ciągu dnia w procesie recyklingu, co umożliwia im znaczne zmniejszenie zużycia wody.
Polecane metody zaparzenia kawy Audun Kenya Kariru
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/06 |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Stopień palenia | jasny |
Producent | Audun Coffee |
Pochodzenie ziaren | Kenia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | mokra / washed |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.