Audun Honduras La Montanita Pacas anaerobic filtr 250g kawa ziarnista do dripa

Audun Honduras La Montanita filtr 250g | CoffeeLove
  • promocja
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 50,95 zł 57,90 zł 50.95
ilość szt.
Zyskujesz 50 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Audun Honduras La Montanita filtr 250g

Kawa speciality z nutami karmelu

Kawa Speciality z nutami cytrusów

Kawa Speciality z nutami brzoskwini

Szczegóły

Palarnia Polska
Pochodzenie Honduras
Rodzaj kawa ziarnista
Rodzaj palenia przelew
Stopień palenia jasny
Skład kawy 100% Arabika
Proces washed anaerobic
Region Santa Barbara
Odmiana Pacas
Wysokość upraw 1620 m n.p.m.
Waga 250g
Profil kawy karmel
cytrusy
brzoskwinia
Data palenia 2021/02/23

Opis kawy Audun Honduras La Montanita

Znakomita kawa, poddana eksperymentalnej obróbce beztlenowej, której efekty wydobyły bardzo głęboki, wyraźny profil kawy. Jest absolutnie zachwycająca!

Finca La Montañita jest uroczo ukryta w bujnej zieleni miejscowości El Cedral, w regionie Santa Barbara. Jej właściciel, Evin Moreno jest producentem kawy trzeciej generacji i dumnym spadkobiercą wspaniałej historii kawy. Rodzina Moreno była pierwszą rodziną w lokalnej społeczności uprawiającą kawę. Wcześniej region był znany z uprawy warzyw. W 2012 roku, podczas kryzysu gospodarczego, Evin i jego żona Alma postanowili przeprowadzić się do Hiszpanii w poszukiwaniu pracy aby w momencie poprawy sytuacji ekonomicznej, powrócić do ich rodzinnego kraju i do uprawy kawy na ich niewielkiej plantacji o powierzchni 3,5 hektara.

W 2013 Evin wziął po raz pierwszy udział w konkursie Cup of Excellence i zajął 12. miejsce. Postanowił skupić się na różnych, eksperymentalnych metodach obróbki kawy, co z czasem zaowocowało niezwykłymi efektami. Swój mokry młyn dzieli z czternastoma członkami rodziny. Stale pracuje nad poprawą infrastruktury jego gospodarstwa i posiadanego młyna.

Kawa z tej paczki poddana została obróbce Anaerobic washed.
Wiśnie zostały zerwane w idealnym momencie dojrzewania i umieszczone w plastikowych torebkach, w których poddane zostały 72-godzinnej beztlenowej fermentacji. Następnie sfermentowane wiśnie zostały pozbawione miazgi i fermentowały na sucho w zbiornikach przez dodatkowe 4 godziny. Kolejny krok to płukanie wodą i powolne suszenie w suszarce słonecznej przez 18 dni.

Kawę Audun Honduras La Montanita filtr polecamy szczególnie do:

  • Chemexa
  • dripa
  • AeroPressa
  • ekspresów przelewowych
  • French Pressa

Cechy produktu

Producent Audun Coffee
Ziarnista / Mielona Ziarnista
Arabica / Robusta Arabica
Pochodzenie Honduras
Region Santa Barbara
Odmiana botaniczna Pacas
Obróbka Anaerobic
Stopień palenia jasny
Zalecana metoda parzenia Przelew
Waga 250g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Sprawdź też

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUCENCI
więcej więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium