Audun Ethiopia Bedessa filtr 250g kawa ziarnista speciality do metod alternatywnych





Opis
Audun Ethiopia Bedessa filtr 250g
Charakterystyka
data palenia |
2023.04.11
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Guji
|
stacja myjąca |
Bedessa
|
uprawy |
2100 - 2200 m n.p.m.
|
odmiana | 74110, 74112 |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil |
fioletowe owoce
ciemna czekolada wiśnie |
ocena |
86,75 pkt SCA
|
Opis
Intensywna i słodka, z dobrą złożonością. Aromaty pełnych, fioletowych owoców, ciemnej czekolady i wiśni. Długi finisz. To tak w kilku słowach.
Obszar, z którego pochodzą ziarna tej kawy, znajduje się w Hambela Wamena, dobrze znanej części Guji, która wyłoniła się z prywatyzacji sektora kawy w Etiopii w 2017 roku. Hambela Wamena konsekwentnie zapewnia ekspresyjne i intensywne profile smakowe.
Asnake, który dostarczył te ziarna, znany jest z dbałości o szczegóły i umiejętności przetwarzania wydobywające prawdziwe smaki i potencjał etiopskiej kawy. Asnake Kasa jest ekspertem w dziedzinie kawy speciality. Pracował w różnych obszarach, w cuppingu, szkoleniach agronomicznych i rolników, zrównoważonym rozwoju, kontroli jakości, marketingu, koordynacji eksportu i logistyce oraz zarządzaniu zyskami i stratami. Z motywacją do podnoszenia i promowania etiopskich kaw speciality na całym świecie, Asnake rozwija własną firmę i wspomaga rozwój rolnictwa na obszarze Etiopii.
Polecane metody zaparzenia kawy Audun Ethiopia Bedessa
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/04 |
Producent | Audun Coffee |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Pochodzenie ziaren | Etiopia |
Obróbka | mokra / washed |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.