Audun Colombia La Pastora filtr 250g kawa ziarnista speciality
towar niedostępny






Opis
Audun Colombia La Pastora filtr 250g
Charakterystyka
data palenia |
2023.06.06
|
najlepsza przed |
2023.10.06
|
palarnia | |
pochodzenie | |
producent |
Prieto brothers
|
farma |
La Pastora
|
region |
Antioquia
|
uprawy |
1540 - 2000 m n.p.m.
|
odmiana | miks odmian |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
charakter |
syropowata
wyraźna tekstura |
profil |
|
ocena |
86.75 pkt SCA
|
Opis
La Pastora znajduje się w Los Monos w Ciudad Bolivar. Gospodarstwo zostało założone w 1940 roku, aw 2020 roku kupili je bracia Hernan i Eugenio Prieto. Trzydzieści procent gospodarstwa zajmuje rodzimy rezerwat leśny, który generuje mikroklimat i siedlisko o zróżnicowanym ekosystemie, a wszystko to przy zrównoważonych i przyjaznych dla środowiska praktykach w procesie produkcji kawy.
Projekt La Pastora narodził się z wielkiego sukcesu braci Prieto (Hernan i Eugenio) w uzyskiwaniu wysokiej jakości kaw na ich farmie Villa Clabelina. Wykorzystując wiedzę zdobytą w poprzednich latach, bracia Prietos postanowili rozpocząć nowy projekt, który będzie bardzo przypominał sukces odniesiony w Villa Clabelina.
La Pastora to sąsiednie gospodarstwo Villa Clabelina. Oznacza to, że mają podobny mikroklimat, glebę i odmiany, co pozwoliło w krótkim czasie opracować i poprawić jakość kawy.
Polecane metody zaparzenia kawy Audun Colombia La Pastora
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/06 |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Stopień palenia | jasny |
Producent | Audun Coffee |
Pochodzenie ziaren | Kolumbia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | mokra / washed |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.