Audun Colombia El Vergel geisha natural filtr 250g kawa ziarnista speciality do przelewu





Opis
Audun Colombia El Vergel geisha filtr 250g
Charakterystyka kawy
data palenia |
2022.05.04
|
palarnia | |
pochodzenie | |
farma |
El Vergel
|
producent |
Robinson Rozo
|
region |
Huila
|
uprawy |
1920 m n.p.m.
|
odmiana |
Geisha
|
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena |
86 pkt SCA
|
Opis kawy
Rewelacyjna kawa pochodząca od Robinsona Rozo, właściciela farmy Finca El Vergel, nazywanego "Rewelacją regoinu Huila".
Młody i zmotywowany Robinson Rozo jest jednym z objawień ostatnich sezonów. Jego poświęcenie i wyspecjalizowanie się w uprawie odmiany Geisha doprowadziły go do wygrania konkursu Huila Mágico 2020. Reprezentuje młodsze pokolenie, które chce zainwestować wysiłek i czas w produkcję wysokiej jakości kawy. Czego potwierdzenie znajdziesz w filiżance kawy z Finca El Vergel.
Finca El Vergel położona w Algeciras w Huila jest zarządzana przez Robinsona Rozo, ale ta rodzinna farma produkuje kawę od ponad 30 lat. Znajduje się na wysokości około 1920 m n.p.m. i zajmuje łączną powierzchnię 68 hektarów, z czego 15 ha. dedykowane jest wyłącznie dla kawowców.
Robinson Rozo został przeszkolony w obróbce kawy w dość młodym wieku. Swoje umiejętności zawdzięcza ojcu Libardo Roso oraz jednej z lokalnych szkół technicznych El Sena, do której uczęszczał również jego ojciec.
Oprócz 15 hektarów przeznaczonych na uprawę kawy, El Vergel ma również 18 hektarów rezerwatu leśnego.
Polecane metody zaparzenia kawy Audun Colombia El Vergel
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | 2022/05 |
Producent | Audun Coffee |
Producent (kraj) | Polska |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Jakość kawy | Speciality |
Single Origin / Blend | Single Origin |
Pochodzenie ziaren | Kolumbia |
Region | Huila |
Odmiana botaniczna | Geisha |
Obróbka | sucha / natural |
Stopień palenia | jasny |
Zalecana metoda parzenia | Przelew |
Waga | 250g |