Audun Brasil Fazenda Miaki filtr 250g kawa ziarnista





Opis
Audun Brazylia Fazenda Miaki filtr 250g
Charakterystyka
data palenia |
2023.07.18
|
palarnia | |
pochodzenie | |
region |
Minas Gerais
|
uprawy |
1050 - 1250 m n.p.m.
|
odmiana | Yellow Bourbon |
proces | |
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
|
ocena |
brak danych
|
Opis
Bardzo uniwersalna kawa, która daje świetne rezultaty z metodach przelewowych / alternatywnych. Sprawdzi się tez doskonale w ekspresach przelewowych.
Kawa o bardzo niskiej kwasowości, z przewagą nut czekoladowych i nugatowych.
Ziarna tej kawy pochodzą z farmy Fazenda Miaki, którą prowadzi rodzina Miaki. Zajmują się uprawą kawy już od ponad 40 lat. Pokolenie, które obecnie zajmuje się uprawami, czerpało wiedzę od swoich rodziców oraz posiłkowało się studiami w kierunku upraw. Plantacje są prowadzone z dbałością o środowisko naturalne, dzięki czemu część farm zdobyła certyfikację UTZ oraz Rainforest Alliance.
Polecane metody zaparzenia kawy Audun Coffee Brazylia Fazenda Miaki
AeroPress
dripper
Chemex
ekspres przelewowy
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia (miesiąc) | 2023/07 |
Zalecana metoda parzenia | metody alternatywne - aeropress, chemex, dripper, inne |
Stopień palenia | jasny |
Producent | Audun Coffee |
Pochodzenie ziaren | Brazylia |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Proces | pulped natural / honey |
Waga | 250g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.