






Arcaffe Roma 250g włoska kawa ziarnista do ekspresu i kawiarki






Opis
Szczegóły
Palarnia | Włochy |
Rodzaj | kawa ziarnista |
Rodzaj palenia | ekspres |
Stopień palenia | średni |
Skład kawy | Arabika 100% |
Waga | 250g |
Profil smaku | |
Data przydatności: | 2022/04 |
Opis kawy Arcaffe Roma
Ta kawa ma długą historię. Łączy się z tradycją włoskich kawiarni. Blend ten został przygotowany w 1926 roku specjalnie dla słynnej Cafe Bar Roma, znajdującej się w centrum tego pięknego toskańskiego miasta.
Nazwa Roma jest hołdem złożonym pięknej i długiej tradycji.
Arcaffe Roma zaskoczy miłośników dobrego espresso. Jest delikatna, chociaż ma niepewny tytoniowy posmak na finiszu, za który odpowiada ziarno z Indii, jedno z sześciu składających się na ten blend. Delikatne body, łatwo wyczuwalna słodycz i niska kwasowość to zasługa ziaren z Ameryki Środkowej i Południowej, głównie z Brazylii.
Szczęścia dopełniają aromaty karmelu, delikatnych wypieków i leśnych owoców, głównie za sprawą ziaren z Etiopii.
Blend niezwykle starannie przemyślany. To kwintesencja kunsztu włoskiej tradycji wypalania ziaren kawy.
Każda z sześciu arabik ma tu swoją rolę do odegrania, a wszystkie one łączą się w zniewalająca całość. Każdy z gatunków kawy wypalany jest osobno. Dopiero na końcu są mieszane tworząc bazę pod espresso, którego nie zapomnicie łatwo. Osobne wypalanie ziaren daje możliwość uzyskania z każdego z nich tego, co najlepsze.
Espresso będzie przyjemne i wyraźne, z charakterem. Kawa mleczna na bazie Romy - słodkawa i kremowa, z orzechowymi nutami.
Ziarna składające się na kawę Arcaffe Roma:
- Gwatemala, Finca El Hato Blue
- Etiopia, Sidamo special selection
- Salwador, Finca San Luis
- Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
Kawy Arcaffe posiadają certyfikat Certified Speciality Coffee. Opakowania odpowiednią etykietą opakowania świadczą o wysokiej jakości kawy i zapobiegającym jej fałszerstwom.
Etykieta zawiera numer i hologram - dzięki nim rozpoznasz oryginalny produkt Arcaffe.
Kawę Arcaffe Roma polecamy szczególnie do:
- ekspresu ciśnieniowego automatycznego
- ekspresu kolbowego
- kawiarki
- French Pressa
Jak przyrządzić espresso z tej kawy?
- doza 16g
- ekstrakcja 27-32 sekund
- uzysk 32-36g
- temperatura wody 94°C
Cechy produktu
Producent | Arcaffe |
Ziarnista / Mielona | Ziarnista |
Arabica / Robusta | Arabica |
Pochodzenie | Blend |
Stopień palenia | średni |
Zalecana metoda parzenia | Ekspres / Kawiarka |
Waga | 250g |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)














