Arcaffe Roma 1kg włoska kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego
towar niedostępny






Opis
Arcaffe Roma 1kg włoska kawa ziarnista
Charakterystyka
data przydatności |
2024.11
|
palarnia | |
pochodzenie |
blend
|
skład |
100% arabika
|
typ palenia | |
palenie | |
profil sensoryczny |
orzech tytoń |
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis
Ta kawa ma długą historię. Łączy się z tradycją włoskich kawiarni. Blend ten został przygotowany w 1926 roku specjalnie dla słynnej Cafe Bar Roma, znajdującej się w centrum tego pięknego toskańskiego miasta.
Nazwa Roma jest hołdem złożonym pięknej i długiej tradycji.
Arcaffe Roma zaskoczy miłośników dobrego espresso. Jest delikatna, chociaż ma niepewny tytoniowy posmak na finiszu, za który odpowiada ziarno z Indii, jedno z sześciu składających się na ten blend. Delikatne body, łatwo wyczuwalna słodycz i niska kwasowość to zasługa ziaren z Ameryki Środkowej i Południowej, głównie z Brazylii.
Szczęścia dopełniają aromaty karmelu, delikatnych wypieków i leśnych owoców, głównie za sprawą ziaren z Etiopii.
Blend niezwykle starannie przemyślany. To kwintesencja kunsztu włoskiej tradycji wypalania ziaren kawy.
Każda z sześciu arabik ma tu swoją rolę do odegrania, a wszystkie one łączą się w zniewalająca całość. Każdy z gatunków kawy wypalany jest osobno. Dopiero na końcu są mieszane tworząc bazę pod espresso, którego nie zapomnicie łatwo. Osobne wypalanie ziaren daje możliwość uzyskania z każdego z nich tego, co najlepsze.
Espresso będzie przyjemne i wyraźne, z charakterem. Kawa mleczna na bazie Romy - słodkawa i kremowa, z orzechowymi nutami.
Ziarna składające się na kawę Arcaffe Roma:
- Gwatemala, Finca El Hato Blue
- Etiopia, Sidamo special selection
- Salwador, Finca San Luis
- Brazylia - washed, Fazenda Lagoa do Morro
- Indie, Vellakadai estate
- Brazylia - natural, Fazenda Samambaia
Kawy Arcaffe posiadają certyfikat Certified Speciality Coffee. Opakowania odpowiednią etykietą opakowania świadczą o wysokiej jakości kawy i zapobiegającym jej fałszerstwom.
Etykieta zawiera numer i hologram - dzięki nim rozpoznasz oryginalny produkt Arcaffe.
Jak przyrządzić espresso z tej kawy?
- doza 16g
- ekstrakcja 27 - 32 sekund
- uzysk 32 - 36g
- temperatura wody 94°C
Polecane metody zaparzenia kawy Arcaffe Roma
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Stopień palenia | średni do średni + |
Producent | Arcaffe |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Waga | 1 kg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.