Arcaffe Margo 1kg włoska kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego





Opis
Arcaffe Margo 1kg włoska kawa ziarnista
Charakterystyka
data przydatności |
2024.02
|
palarnia | |
pochodzenie |
blend
|
skład |
50% arabika
50% robusta |
typ palenia | |
palenie |
ciemne -
|
profil sensoryczny |
czekolada niska kwasowość |
ocena w cuppingu |
brak danych
|
Opis
Margo jest jedną z dwóch mieszanek, które Arcaffe sprzedaje we Włoszech wyłącznie do swoich kawiarni.
Kawa ta nie tylko doskonale smakuje, ale jest również łatwa do ekstrakcji - ma bardzo dobre body z prawie niezauważalną, łagodną kwasowością.
Arcaffe Margo to propozycja w sam raz dla lubiących kawę mocną, z charakterem. Ta sama kawa ma w sobie jednak nuty delikatnej czekolady. To niewątpliwie duża sztuka tak skomponować blend, żeby kawa miała zróżnicowany i jednocześnie dopasowany charakter.
Margo to bardzo wysokiej jakości ziarna Arabiki i Robusty w proporcjach 50-50. Arabika nadaje niepowtarzalny smak, a Robusta pozwala uzyskać ciemną i wyrazistą cremę oraz moc, ponieważ zawiera więcej kofeiny.
Robusta użyta w Marago pochodzi z cenionych posiadłości w Indiach. Jej jakość jest rzadko spotykana - jest traktowana jak arabika i poddawana mokrej obróbce z etapem fermentacji. To znacznie łagodzi ilość substancji ściągającej chociaż zachowuje charakterystyczne elementy dla kaw o wysokim body i cremy. Aromatyczne nuty Arabiki nie dominują całości a doskonale uzupełniają kawę, uwalniając szeroki bukiet smaków.
Ta kawa doskonale sprawdzi się jako espresso, czy americano, ale też jest doskonałym wyborem do kaw z mlekiem. Jest na tyle wyraźna i charakterystyczna, że nie straci nic ze swych atutów, a dodatkowo zyska większe odczucie nut czekoladowych i karmelowych.
Marago to typowe espresso w klasycznym włoskim stylu, w najlepszym jego wydaniu. Nigdy nie zawodzi, szczególnie polecana do restauracji, biur i dla każdego, kto preferuje staromodne klasyki, które są gładsze i mniej kwaskawe.
Kawy Arcaffe posiadają certyfikat Certified Speciality Coffee. Opakowania odpowiednią etykietą opakowania świadczą o wysokiej jakości kawy i zapobiegającym jej fałszerstwom.
Etykieta zawiera numer i hologram - dzięki nim rozpoznasz oryginalny produkt Arcaffe.
Jak przygotować idealne espresso z ziaren Arcaffe Margo
Jest to klasyczna włoska mieszanka. Ciemno palona o pełnym body. Ponieważ ziarna są ciemno palone i zawierają więcej olejków eterycznym, rekomendujemy ustawić młynek, aby zwiększyć grubość mielenia. Uzyskasz przez to mniejszy opór podczas ekstrakcji.
Dla przygotowania podwójnego espresso
- ilość użytej kawy: 15 -16 gramów
- ilość naparu: 40ml
- czas ekstrakcji: 26 sekund
Polecane metody zaparzenia kawy Arcaffe Margo
ekspres kolbowy
ekspres automatyczny
kawiarka
French Press
Sprawdź jak zmielić kawę odpowiednio do różnych metod parzenia
Cechy produktu
Data palenia | - |
Producent | Arcaffe |
Producent (kraj) | Włochy |
Rodzaj kawy | Ziarnista |
Arabica / Robusta | Arabica z Robustą |
Single Origin / Blend | Blend |
Stopień palenia | ciemny |
Zalecana metoda parzenia | ekspres, kawiarka, french press |
Waga | 1 kg |
EAN | 8033959090299 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.